Dulciurile copilăriei

Bonibon

Primul lucru care-mi vine în cap când ma gândesc la dulciurile copilariei este Bonibon, cutia în formă de cilindru cu bombonelele alea mici de ciocolată care semănau cu M&M dar cred ca erau muuult mai bune 🙂 Existau două posibilități, ori mâncam câte una și puteam să păstrez o cutiuță și câteva zile, ori turnam in gură de câteva ori și aia era. Am vazut că cei de la Milka le-au adus înapoi pe piață in diferite ambalaje ba chiar le-au pus în ciocolată.

O altă bucurie a multor copii din generația mea este guma Turbo. Era o nebunie cu abțibildurile alea cu mașini sau cu jucători de fotbal italieni 🙂

guma turbo

Când mergeam la bunici, cel mai des primeam eugenii (ei le ziceau biscuiți cu cremă), pufarine sau pufuleți. Bine, mamaie făcea destul de des clătite sau gogoși cu dulceață făcută în casă.

pufarine

Știu că mie îmi plăceau foarte mult corissantele cu ciocolata, Magic, și îmi amintesc că nici nu se găseau peste tot mai ales că la noi la țară era o cooperativă pe o rază de vreo 5-7km sau chiar mai mult.

corn magic

Să nu uit de ciocolata rotundă cu Scufița Roșie, din ambalajul căreia îți puteai face ceas dar, ca să fiu sinceră, mie nu îmi prea plăcea, de caramelele care se lipeau de dinți și de ceru’ gurii sau sucul verde Rio.

Am mai văzut prin magazine că încă se mai găsește glucoză și halva dar prea puțini le mai cumpără.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *