Câteva zile în Germania și o zi în Amsterdam

Anul ăsta, Crăciunul și Revelionul le voi petrece în Germania, undeva în sud dar până voi avea ceva de povestit, m-am gândit să scriu cum a fost anul trecut.

Am fost undeva în vestul Germaniei, am aterizat în Dortmund și dacă tot eram acolo am mers, ca tot românu, la Casa Românească

Casa Româneasca Dortmund

Casa Româneasca Dortmund

Germania e cunoscută pentru târgurile de Crăciun sau Christmas market așa că am fost la Cologne Cathedral – Kölner Dom

Cologne Cathedral

Aglomerație mare dar e foarte frumos, merită. Găsești toate felurile de mâncăruri, de la cârnați pe grătar sau ciuperci prăjite la clătite cu tot felul de sosuri sau migdale prăjite. Să nu mai zic de vinul fiert care are tot felul de arome și mirosuri. N-ai cum să te oprești doar o cană. În plus, cănuțele le poți lua suvenir.

Christmas market

În următoarea zi am plecat spre Berlin, oraș care mie îmi amintește foarte tare de București. Sau o fi doar partea de est? 🙂 Că tot veni vorba, am ajus la Checkpoint Charlie, punct de trecere care, în trecut despărțea orașul în Berlinul de Est (partea sovietică) și Berlinul de Vest (partea americană).

Germania Checkpoint Charlie

Germania - The Berlin wall

Nu departe de aici am mâncat la Izumi Restaurant-Sushi Bar, un loc foarte drăguț.

Izumi Restaurant-Sushi Bar

După Berlin am ajuns în Amsterdam. Dacă nu știi deja, ai mare grijă acolo că e posibil să pleci accidentat de vreo bicicletă. Cam așa arată parcările din Amsterdam.

Amsterdam parking

Amsterdam e un oraș frumos și colorat, îmi doresc să mai merg acolo vara. Recomand croaziera pe canalele orașului mai ales alea seara unde poți vedea spectacole de lumini.

Amsterdam river

Bibliotheek
Amsterdam Bibliotheek

Am fost și pe vestitul Red Light District, interesant, ce să zic 🙂 Acolo nu prea ai voie să faci poze asta nu înseamnă că nu găsești tot felul de magazine pe străzile Amsterdamului.

Madame Tussauds merită văzut, are o varietate mare de personalități, cântăreți, oameni politici sau sportivi. Am gasit-o pe Adele destul de slabă săraca, pe Nadal lovind un rever, pe Oprah luând un interviu și pe Einstein gravitaționând 🙂

Adele

Oprah

Einstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *