Cum să te faci că muncești

munca

O vorbă românească zice că munca n-a omorât pe nimeni, dar de ce sa riscăm? Chiar așa! Iată câteva idei pe care le poți aplica la serviciu dacă n-ai chef de lucru. Dacă ai, do it, nu știi dacă te mai apucă și altădată.

  1. Trebuie să ai ceva dexteritate, să fii mereu cu degetele de la mâna stângă (degetul mare și atătătorul) pe tastele Alt+Tab ca să poți schimba fereastra sau chiar pe Ctrl+Tab să schimbi tab-urile. Nu contează cum le schimbi, important e să fie rapid.
  2. E musai să ai totuși ceva de care șeful tău nu știe că e gata. Dacă te întreabă să ai ceva la care ‘lucrezi’. Poți arăta același lucru și de trei ori, oricum ei sunt destul de ocupați pentru a-ți ține evidența taskurilor.
  3. Dacă ești developer, ține mereu deschisă o fereastră cu cod, e foarte important! Uneori mai sunt și clienți prin companie iar ei trebuie să știe că sunteți cei mai buni!
  4. Dacă ai terminat taskul, mai așteaptă juma de oră până să îl markezi ca complete. Nu te da zmeu, mereu vei primi ceva de făcut dacă ai terminat.
  5. Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese 🙂 N-ai cum să nu ieși la o țigară pentru 10-15 minute.  E foarte important pentru companie, de aici vin cam toate ideile geniale.
  6. Mereu trebuie să te hidratezi. Ia-ți un pahar sau o sticlă cât mai mică pe care să trebuiască să o re-umpli la fiecare jumătate de oră.
  7. E musai să îți faci o cafea sau un ceai, mai ales dimineața. Foarte important este să golești fierbătorul dacă încă are apă, pune apă proaspătă și umple-l! Mai trec câteva minute până se fierbe toată.
  8. Atunci când un coleg te roagă să îl ajuți cu ceva, ajută-l, întreabă-l ce mai face, dacă e bine, dacă a mai fost cu câinele la veterinar, unde o să se ducă în vacanță anul ăsta, cum o să petreacă sărbătorile și tot ce crezi tu că e important. Așa fac colegii, comunică, socializează 🙂
  9. Nu adăuga niciodată managerul sau șeful pe rețele le socializare – te vor vedea!
  10. Locul e foarte important. Biroul tău trebuie să fie așezat într-un colț, nimeni să nu vadă în monitorul tău. Mare grijă dacă ai în spate un geam! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *