Cum a fost la Web Summit în Lisabona

web summit

Așa cum am spus în postarea despre Lisabona, am fost acolo de două ori pentru Web Summit. Se pare că este cel mai apreciat eveniment la nivel global pe scara IT.

Până anul trecut s-a ținut în Dublin iar din 2016 s-a mutat în Lisabona și am văzut că deja au început înscrierile pentru anul viitor (2018) tot in capitala portugheză.

Eu am aflat de la o prietenă care lucrează în IT, fusese în Irlanda cu un an înainte și mi-a povestit ce fain a fost. Am crezut-o pe cuvânt și mi-am luat bilet.

Trebuie să știi că biletele sunt destul de scumpe, de exemplu, acum îți poți cumpăra două bilete la preț de unu cu €850. Dar prețul poate crește în funcție de ce îți dorești tu să faci acolo. Noi am plătit €80 pentru că organizatorii de la Web Summit încurajează femeile spre rolurile tehnologice și au avut programul Women in Tech – which is a great thing!

Au fost acolo peste 60 de mii de oameni printre care investitori, jurnaliști și companii foarte mari dar cele mai importante sunt startup-urile.

Startup-urile sunt companii sau oameni cu idei care vor să le transforme în diverse aplicații web. Aceștia sunt împărțiți în Alfa – companie cu o idee sau care a început deja sa lucreze pentru un produs dar n-a investit nimic încă și Beta – care au deja un produs, au investit dar încă caută feedback-uri sau investitori să-l continue sau să îl lanseze.

Câteva exemple pe care le-am văzut la startups:

  • un pix wireless cu care poți desena în aer și imaginea se vede pe un monitor
  • ochelari pentru oamenii cu deficiențe de vedere care recunosc obiecte – pot recunoaște ce monedă sau bancnotă ai în mână sau ce obiect e în fața ta
  • o aplicație care analizează imagini / printuri – o copertă de revistă de exemplu – să știi unde plasezi text, imagini, sponsori, etc.- www.ittention.com
  • o altă aplicație cu care înregistrează câtă mișcare ai făcut, adună niște puncte și poți câștiga diferite obiecte cu punctele alea – ufity.com

Mai sunt și companiile mari ca Google, Amazon, Facebook, Tinder, etc. care sunt bine-mersi dar caută să devina leaderi în industrie (asta dacă nu sunt deja).

Pe lângă toate lucrurile de mai sus mai sunt și conferințele unde se vorbesc lucruri destul de generale în mare parte despre programare, Social media, securitate însă cele mai comune teme au fost Artificial Intelligence și Virtual Reality.
Nici Sophia nu a lipsit și a fost destul de clară 🙂

A fost și CEO-ul de la Tinder și a povestit despre începuturile lor. Aveau o listă cu aplicații iar Tinder-ul a tot fost amânat o vreme până când unul dintre ei s-a hotărât și a făcut-o în câteva zile. De aici a început nebunia.

Poți găsi la Web Summit multe oportunități de noi parteneriate sau clienți. Concluzia e că eu recomand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *