Acoperiș pentru casa visurilor mele

Dacă n-ai toate țiglele pe casă nu înseamnă că ești nebun, înseamnă că ai nevoi de un acoperiș nou.

Eu nu am nevoie doar de un acoperiș nou, am nevoie de acoperiș cu tot cu casă. Aș avea atat de multe de spus despre casa visurilor mele.

În primul rând aș vrea să fie din cărămidă, să nu fie cu etaj, poate doar o mansardă unde să ne facem un soi de birou, sau chiar două, să fim fiecare cu treaba lui. Apoi să aibă cel puțin trei dormitoare că așa cum probabil visează fiecare dintre noi, ne dorim doi copilași. N-ar strica încă un dormitor în plus pentru oaspeți dar nu țin neapărat. Livingul să fie destul de spațios, poate o încăpere diferită care să fie dinning room, adică nici să mâncăm în bucătărie, nici să aducem mirosul de mâncare în sufragerie.

Un verișor ne-a zis să dăm un ochi și pe vindem-ieftin.ro că au acolo materiale de tot felul, acoperișuri, pavaje, borduri, absolut to ce ai tu nevoie pentru casa visurilor tale.

Bine, bine, au, dar de unde știu eu că sunt cele mai bune? Toma Necredinciosul is my middle name așa că dau click pe recenzii video ca să mă conving. Și așa e, poți cumpăra totul dintr-un singur loc, iar astfel poți economisi timp și mai ales bani. Ba mai mult, îți mai dau și ei 100 lei dacă filmezi și postezi descărcarea comenzii livrate. I-auzi dom’le ce chestie!

Tot de acolo am aflat că marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător și ajunge la noi în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori, ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final către client.

Bun, știu cum vreau să fie casa, știu de unde iau materialele însă nu știu cum aș vrea să fie acoperișul sau cum ar trebui să fie, știu doar că nu vreau să realizez că peste 5-7 ani că trebuie schimbat. Vreau să dureze mai mult timp așa că trebuie să ne documentăm foarte bine în privința asta.

Tot pe siteul vindem-ieftin.ro am găsit secțiunea divizia de acoperișuri care te ajută să vezi toate tipurile de acoperișuri, tipuri de țiglă sau tipuri de tablă ca să poți decide care e cel mai potrivit pentru casa ta. Dacă tot ești indecis, un alt avantaj pe care îl oferă siteul este consilierea gratuită pentru clienții care au nevoie de informații despre produse.

Am aflat foarte multe informații despre tipurile de acoperișuri; alea cu una, două sau patru ape, care par a fi cele mai simple și cele mai comune tipuri de acoperis. Acestea au avantajul că îți permit crearea unor spatii suplimentare la etaj, fie pentru depozitare, fie pentru locuit (este vorba despre poduri si mansarde, exact ce aș vrea eu).

Mai sunt și acoperișuri cu panta franta cu formă concavă sau convexă care au niște forme mai deosebite și unice, acoperișul de tip fluture care este foarte modern, acoperișul de tip terasă care e folosit în special pentru cladirile industriale sau blocurile de locuinte. Acoperișul piramidă care este folosit pentru a acoperi mici portiuni ale cladirii, sau pentru constructii de dimensiuni reduse, cum ar fi garajul sau magazia.

Cred că o să rămânem la acoperișul în două sau patru ape, avem nevoie de mansardă sau cel puțin de un extra spațiu de depozitare. Mai rămân materialele. Acestea diferă între ele prin durata de viață, cost de montaj, izolație termică, fonică sau hidroizolație. Nu trebuie uitat nici de factorii externi, naturali care acționează asupra acoperișului, stratul de zăpadă, vântul.

Eu știu doar de țiglă și tablă dar se pare ca sunt mai multe tipuri din fiecare:

  • țigla metalică, care are durată de viață mai mare de la 15 până la 50 de ani, exact la ce mă gândeam eu însă are un mic dezavantaj, nu oferă termorezistență și nu protejează așa de tare împotriva frigului / căldurii, ba mai mult, se poate decolora în timp.
  • țigla ceramică oferă o mai mare protecție la frig/caldură dar si protectie fonica, nu se decolorează în timp, însă poate absorbi apa dacă panta acoperișului nu este corespunzătoare.
  • țigla din beton are o protecție mare la frig și căldură dar și o bună protecție fonică.
  • fie că este tabla cutata, fie ca este tabla faltuita, tabla este cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, poate fi din aluminiu, cupru, oțel zincat sau titan. Aceasta este rezistentă la ploaie, ninsoare și vant.
  • șindrila bituminoasă are costuri mici, este ușor de montat însă trebuie ținut cont de anumite elemente ale acoperișului.

Divizia de acoperișuri oferă o gamă foarte largă de materiale. Fie că alegi tabla Lindab, tigla metalica Bilka sau tigla metalica Viking Pruszynski,  asigură-te că este cea mai bună alegere pentru casa ta și pentru nevoile tale.

Articol scris cu drag pentru Superblog 2018, proba celor de la vindem-Ieftin.ro.

Photo credits: diviziadeacoperisuri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *