My Brilliant Friend – L’amica geniale

my brilliant friend

Bazat pe romanul cu cele mai bune vanzari ale Elenei Ferrante, My Brilliant Friend este o capodoperă intensă, contemporană, portretizând atât povestea unei prietenii cât și a unei națiuni.

Nu mai știu cum l-am descoperit, cred că am văzut o reclamă undeva pe YouTube dar imediat l-am căutat. L’amica geniale mi se pare foarte tare!
Serialul este o adaptare după cartea Elenei Frrante, scriitoare italiană – napoletană mai exact.

M-a captat de la primul episod și e cu siguranță unul din cele mai bune seriale pe care le-am văzut în ultima vreme. Îl recomand cu toată inima.

Și că să mă credeți pe cuvânt vă și povestesc nițel – no spoilers, I promise 🙂

Atunci când cea mai bună prietenă a ei dispare fără urmă, Elena Greco, o femeie bătrână acum, începe să scrie povestea prieteniei lor. Elena (Lenu) și Raffaella Cerullo (Lila) se cunosc în primul an de școală, undeva prin anii ’50. Povestea are loc în Napoli, un oraș periculos și fascinant. Serialul acoperă 60 de ani din viață lor în timp ce Elena încearcă să descrie misterul Lilei, cea mai bună prietenă a ei dat în același timp și cel mai mare dușman.

Cumva, serialul îmi amintește de orașele din România, orășelele mici, prăfuite, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea și unde vecinii își povestesc dramele de pe balcon.

N-aș vrea să spun mai multe, te las să le decoperi singur, las aici și trailerul ca să vezi cu ochii tăi.

[image source: www.theatlantic.com]

One Reply to “My Brilliant Friend – L’amica geniale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *