I’m not getting older, I’m getting wiser

Getting older is not so bad. Sau cel puțin așa cred.
Pentru mine 30 e special doar că număr. Nu mă simt mai bătrână, doar am căpătat puțin mai multă experiență și încerc să învăț lucruri noi in fiecare zi.


Așa că o să împărtășesc cu voi câteva din ele si o sa fac o scurtă listă cu chestii pe care le-am învățat până la 30 de ani.

  1. Nu ține dietă doar cu morcovi sau doar cu apă sau doar cu castraveți. Dacă mănânci câte un cățel de usturoi pe zi timp de 30 de zile posibilitatea să începi să latri e mult mai mare decât să dai câteva kg jos. Ține o dietă sănătoasă, mănâncă sănătos, vorbește cu cineva care știe mai multe detalii și fă mult sport.
  2. Dacă în toate pozele tale gura ta nu zâmbește deși sufletul ar vrea, pune-ți aparat dentar. Nu contează că ai 15, 28, 35 sau 43 de ani. Nu contează! E cea mai bună decizie pe care o poți lua.
  3. Fă-ți un jurnal, un caiețel, niște ciorne, orice. Scrie, atunci când ai timp, chestii care îți trec prin cap, notițe, amintiri, liste de cheltuieli, examene, note, practic orice. Când le vei găsi și citi peste 10 ani o să fie o senzație super mișto – awww, uite cum țineam de fiecare leu în parte.
  4. Dacă te grăbeși, nu încerca să fentezi coada. Sau dacă încerci, semnalizează și asigură-te. În Anglia, e posibil să lovești un alt român.
  5. Dacă bei un pahar în plus – peste limita ta – nu-ți suna părinții sau fostul sau pe oricine altcineva. Pur și simplu închide telefonul dacă te apuci de băut. Uită de el.
  6. Nu spune lucruri despre cineva atunci când acea persoană nu este de față. Mai ales în cazul în care nu ești în stare să le susții dacă vă treziți față în față.
  7. Nu purta chestii care te strâng: pantofi, chiloți sau orice alt obiect vestimentar. După ce că sunt foarte inconfortabile, nici nu te lasă să te concentrezi la lucruri importante din viață. Moda asta cu chestii ‘oversized’, mi se pare cea mai bună chestie inventată ever.
  8. Dacă ai oportunitatea să te muți pentru o perioadă scurtă sau lungă, nu contează, într-un alt oraș sau țară, din nou nu contează, profită! Locurile noi te ajută. Cunoști locuri noi, oameni noi, culturi noi, înveți foarte multe. Pack your shit and move!
  9. Petrece timp cu tine. Nu te înconjura mereu de oameni. Petrece timp de calitate cu tine. Fă-ți o baie fierbinte, pune sare de mare/de baie, pune-ți bath bombs, spumante, ia-ți și rățuște dacă ai chef. Sau nu știu, uită-te la un film, citește o carte, du-te și ia masa în oraș. Da, singur! Crede-mă, e liniștitor, tu cu gândurile tale.
  10. Știu, toată lumea zice asta și sună un clișeu dar bucură-te de fiecare lucru mărunt. Nu sta supărat, nimeni nu este mai important ca tine și nimeni nu îți dă zilele sau orele triste înapoi ca să le poți retrăi mai frumos. Tu alegi dacă ești trist sau fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *