Prima vacanță…și a doua și a treia dar mai ales a patra

vacanta

Eu când aud cuvântul vacanță mi se activează toată energia pozitivă care se poate activa unui om. Nu mai sunt obosită, cheful de viață se ridică la cel mai înalt nivel și sunt gata de plecare oriunde în lume.

Îmi saltă inima de bucurie când văd că Christian Tour susține Dreptul la vacanță.

Eu oricum aș propune Parlamentului sau cui trebuie propus să avem dreptul la vacanță cel puțin 50 de zile pe an, nu doar 25-30 ca acum. Cred că am fi muuuult mai productivi. O vacanță face bine oricui.

Ce bine era atunci când eram mici și venea vacanță de vara cu 3 luni de relaxare și fericire.

Despre prima mea vacanță nu-mi amintesc foarte multe, știu că și prima și a două și a treia au fost tot la Herculane pentru că era relativ aproape de unde locuiam noi. Mai mult decât atât, mergeam de cele mai multe cu bunicii, ei aveau cupoane de pensie și plăteau mai ieftin sau ceva de genu.

O altă treabă ar fi că eu de când mă știu fac urat la foame, probabil asta e și unul din motivele pentru care nu prea plecam în vacanțe că îi mâncam și urechile mamei. Și nu te gândi că eram vreo mini obeză, eram foarte slabă , dacă mă lăsai afară la vânt de 20 km/h, mă lua și mă ducea la Herculane înaintea trenului.

Oricum, știu că eram foarte entuziasmată la plecare, îmi plăcea câteva zile și apoi mă plictiseam teribil. Stăteam 8-10 zile și printre atâția oameni mai în vârsta – că să nu zicem bătrâni – pur și simplu nu aveam ce să fac. Mai era uneori câte un nepoțel pierdut că și mine dar de cele mai multe ori nu ne nimeream în aceeași perioada de timp , ori pleca el înainte ori plecam eu.

Însa nu să uit niciodată și îmi amintesc cu drag prima vacanță la mare. Am fost cu ai mei la Mangalia, pentru prima dată la mare.

Am plecat cu trenul, bineînțeles, 12 ore sau chiar mai mult cred că a durat. Am dormit toată noaptea fiecare pe unde a putut și a găsit loc, puteau să ne fure și bagajele și să ne fure și pe noi cu tot cu bagaje că habar n-aveam.

Am ajuns la hotel, îmi amintesc și numele, Paradiso – foaaarte mare, cu piscină , cu tot ce vrei, nu mai văzusem eu la Herculane așa.

10 zile cât am stat am făcut kilometri de la mare la piscină și invers. Cel puțin am învățat să înot în toată perioada asta. Toată ideea e să înveți în mare că te ține apă sărata cât de cât și apoi exersezi în piscină.

Nici n-au trecut două zile că m-am ales cu o arsura de toată frumusețea pe tot corpul de nu puteam noaptea să dorm decât dacă eram în picioare. Bă fraticule, mă ustură pielea din spatele genunchilor de n-ai văzut așa ceva. Era ca și cum nu mi-aș fi descoperit niciodată picioarele. Să nu mai spun că mi s-au înfundat și urechile, alta fericire.

Căutând poze pentru articol m-a apucat nostalgia. Nu pot sa pun poze cu mine că arătam într-un fel aparte cu șervețele în urechi si roșie ca un rac. Însă trebuie să observăm că de mică eram o artistă în ale pozatului. Poza de mai jos are 12 ani.

Cam atât despre primele mele vacanțe. Pentru iulie deja plănuiesc o vacanta cu Christian Tour, tot la mare, abia aștept 🙂

Acest articol a fost scris cu drag pentru Superblog 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *