Developer in UK

developer UK

Ce fac domle toti romanii in Anglia? Pai majoritatea vin sa lucreze ca stim cu totii ca Romania e saraca si ca Romania nu are locuri de munca. Sau are da nu ne roaga nimeni cu ele. Sunt foarte multi tineri care vin sa lucreze ca developeri fie ei pe front-end sau back-end ori alte joburi in IT.

Majoritatea prietenilor mei lucreaza in IT asa ca o sa incerc sa le fur cateva idei pentru cei care vor sa vina aici sa lucreze. Am ales cateva intrebari pe care le-as fi pus eu.

O diferenta majora pe care ai observat-o cand ai inceput sa lucrezi aici
Poti sa avansezi mai usor. Daca chiar vrei sa ai mai multa responsabilitate si te implici cat mai mult o sa te avanseze si o sa iti dea toata responsabilitatea pe care o vrei. Daca nu vrei, si vrei sa stai la locul tau cuminte si sa iti faci treaba te lasa si asa, nu e problema pentru ei. In Romania nu aveai niciodata sansa asta de avansare, adica mai rarut ca-i mai dragut. Intotdeauna te loveai de nepotisme, pile si pilute care ajungeau sefi fara sa faca nimic. Nu ma intelege gresit, si aici dai de asa ceva, dar poate 10% din ce e in Romania.

Ce fel de tehnologii folosesti aici? Sunt chestii diferite fata de Romania?
Nu prea. Ce faci in Romania faci si aici. Depinde mult de companie. Singura diferenta este ca aici sunt totul e in engleza (d’oh!). De exemplu daca in Romania lucrai la un sistem de cozi, aici lucrezi la un queueing system. Care e aceiasi Marie cu alta palarie.

Ce iti place cel mai mult la jobul tau?
Faptul ca sunt rupt in fiecare zi cu munca si nu am timp sa respir, cateodata ma gandesc ca in sinea mea sunt masochist. Dar asa imi place sa ma implic, sa imping cat mai mult. Asta s-a vazut in decursul a trei ani de cand sunt aici. Am ajuns aici ca junior developer, cu o experienta de un an si in trei ani in aceeasi companie am trecut prin middle developer, senior developer si am ajuns la team lead. Totul pentru ca am vrut si mi-am dorit sa ajung cat mai sus.

Ce iti displace?
Cateodata lipsa de procese este fustranta, dar pana la urma nu exista un job care sa fie perfect. Fiecare are plusuri si minusuri. Daca ar fi sa pun un procentaj pe happy / unhappy as putea sa zic ca sunt undeva la 80% happy si 20% unhappy la jobul current. Ceea ce imi da motive sa lucrez si sa ma implic cum pot pentru ca restul de 20% sa inceapa sa se mute in cealalta categorie.

Cum sunt colegii, oamenii cu care lucrezi?
Majoritatea sunt ok, dar nah. Ca orice padure mai are si uscaturi. Din nou, depinde de companie. Daca in Romania lucrezi la o companie care e complet dezorganizata si lucreaza in mod neplacut, la fel de usor pot sa dai si aici peste o astfel de compania.

Te-ai intoarce in Romania?
Sincer sa fiu, sunt convins ca in momentul de fata daca as vrea sa ma intorc in Romania sa lucrez remote, actuala companie ar fi de acord. Si nu te gandi ca te imbogatesti daca vii aici. Da, este ok. Castigi suficient cat sa traiesti decent, sa iti faci 2 concedii pe an cam unde vrei tu. Dar si costurile de trai de aici sunt mult mai mari (aici intra mai ales chiria si serviciile).

Cam atat aici. Daca tu ai o alta intrebare sau vrei sa afli ceva anume scrie-mi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *