Copiii mici si copiii mari

copilarie

Acum ca se apropie sarbatorile de iarna ma apuca dorul de casa, de parinti si imi e dor de vremea cand eram copil. Nu exista sa nu ajunga Mos Nicolae chiar daca aducea o punga de pufuleti si o portocala, eram cea mai fericita dimineata cand ma trezeam si alergam cu ochii pe jumatate deschisi sa vad daca gasesc ceva in ghetute. Azi n-am gasit nimic, ori a uitat mosul de mine ori n-a ajuns inca 🙁 Nu inteleg ca am fost un copil mare cuminte.

Anyway, eu am crescut cu multa lume in jurul meu mai ales in vacante cand mergeam la bunici, eram mai mereu 4-5 copii pe acolo. Daca nu erau verisori sau rude tot aveam cativa vecini cu care imparteam untura pe paine cu ceapa sau cu care plecam, iarna, la sanius dimineata si ne intorceam abia seara uzi pana in maduva oaselor si rupti de foame.

Mai mereu am fost inconjurata de copilasi mai mici sau mai mari cu care am cateva povetioare.
De exemplu, vecinii de la 3 o mai lasau pe fetita lor juma de ora sau o ora cat sa faca cumparaturi sau sa plateasca vreo factura. La un moment dat ne-a povestit maica-sa ca a intrebat-o educatoarea la gradinita ce animal e intr-o poza iar ea n-a zis nimic. Educatoarea i-a zis: ‘E o vulpita, Ana’, iar ea a raspuns: ‘pai daca stii deja, de ce ma mai intrebi pe mine?’. Acum, fie vorba intre noi, avea si ea dreptate.

Copiii mici spun intotdeauna adevarul asa ca ai grija ce faci sau ce spui in preajma lor. Nepotul meu e o scumpete de baietoi si mereu ii duceam dulciuri (stiu, nu se face), printre care si o punga cu mini cornulete 7days. A muscat din fiecare in parte si resturile le-a lasat imprastiate prin casa. Pofticioasa cum sunt, am luat si eu juma dintr-un mini cornulet si l-am mancat. Ghici ce a facut? Cand a intrat maica-sa pe usa a zis: ‘mami, Ana mi-a mancat croissantul’. Ce sa mai, am intrat in pamant de rusine :))

Alti prieteni au mers la film cu fetita de 4 ani, au vazut reclamele, au mancat popcornul si au plecat pentru ca s-a plictisit 🙂 Rezulta banii pe 3 bilete risipiti. Asa-i cu piticaniile.

In incheiere voiam doar sa ma laud ca cica eu am fost destul de cumintica. Asta din spusele mamei ca eu am o memorie foarte scurta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *