O zi in Paris

Paris

Pe 29 mai a fost o zi liberă în UK, bank holiday cum îi zic ei, și am plecat în Paris cu mașina.
Nu stabilisem nimic înainte, doar ne-am trezit sâmbată dimineața și ne gândeam ce să facem în weekendul prelungit. În timp ce ne gandeam am băgat și o tavă de cartofi la cuptor că poate mâncați vin ideile mai repede. Nici nu s-a făcut mâncarea că s-a auzit așa ca un ecou în aer ‘hai la Paris, ris, is, s!’ Ce să mai zic? Într-o clipită am răspuns: ‘hai!’

Am căutat și am rezervat repede un loc în trenurile de la Eurotunel – cam scumpicel dacă il iei în aceeași zi – am rezervat și o cameră la un hotel și am purces la drum.

GPS-il zice că faci cam cinci ore și jumătate dar cu așteptatul la intrarea în tunel se adună mai multe. Pe drum am anulat camera la hotel după ce am citit reviewurile și am rezervat la altul.

Folkstone
Folkstone

Am ajuns pe seară în Paris, deja se întunecase și nu știu cum am avut noi norocul să ajungem într-un cartier…cum să vă spun eu…ați ajuns vreodată în Ferentari sau Rahova? Eh, ceva între astea două era. Mă băiete, era o stradă plină de gunoaie și oameni care mai de care mai dubioși, îmi era că la semafor se urcă vre-unu în mașină să ne jefuiască și nici nu aveam ce să îi dăm. Prietenul meu și-a arătat și curajul bărbătesc și mi-a zis: ‘ce facem, ne întoarcem acasă?’

Am mai mers totuși câțiva kilometri și am dat de civilizație și oameni normali. Ne-am cazat la hotel, în zona aia erau foarte multe restaurante, am mâncat ceva și apoi ne-am băgat la somn.

A doua zi am luat un mic dejun franțuzesc, practic un croissant și o cafea :))

croissant

Prima destinație a fost muzeul Louvre

Louvre

Apoi am plecat pe malul Senei, am călcat puțin și pe Champs-Élysées și stânga către turnul Eiffel

Paris

Eiffel tour

Nu vreau să influențez greșit, știu că sunt oameni care iubesc foarte mult Parisul înă mie mi s-a părut un oraș uscat. Cred că ăsta e cuvântul cel mai potrivit. Poate nici perioada n-a fost cea mai bună că a fost si foarte cald în ziua aia dar era totul uscat, chiar și iarba din fața turnului, care la sfarșitul lui mai ar trebui, zic eu, să fie verde! Și te mai enervează și toți oamenii ăia care vor să îți vândă ceva cu one iuro.

De aici am luat un autobuz și am oprit în apropierea catedrale Notre-Dame, am luat prânzul undeva pe malul Senei, un loc destul de drăguț cu mâncare bună.

Notre-Dame

De aici am plecat spre Grădinile Luxemburg, unde, la intrare se auzea Coldplay. Cred că am stat pe o băncuță mai bine de o oră sa ne odihnim picioarele, să ascultăm muzică și în plus era și umbră.

Luxemburg Gardens

În ultimele ore rămase ne-am urcat intr-un autobuz hop-on hop off si am făcut turul Parisului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *