Scoția (III) – Scotland Highlands

În sfârșit, ultima parte din road trip-ul din Scoția, câteva vorbe, poze despre Loch Ness și cele mai frumoase locuri din Scotland Highlands.

Falls Of Falloch, Arrochar

Un loc pe care l-am găsit întâmplător, încercam să caut locuri pe care să le vedem rapid în drumul nostru. Este o mică cascadă în cadrul Loch Lomond & The Trossachs National Park.

Falls Of Falloch Arrochar

Cred că mi-ar trebui cel puțin două săptămâni să vizitez doar partea asta a Scoției pentru că e superbă. Sunt atâtea locuri pe care nu te mai saturi să le privești.

Scotland Highlands

Loch Ness

Din păcate nu am vazut-o pe Nessie, încă mai studiez pozele cu atenție, poate o zăresc :)) Cine sunt eu să zic că nu există? Mai ales că încă se fac cercetări deși, nu există nici un fel de schelete, urme sau orice altceva care să ateste că ar fi fost vreodată acolo.

Loch Ness

După tot drumul ăsta din Glasgow, am ajuns în Inverness, capitala Scottish Highlands-ul cum zic scoțienii. Ah, un oraș superb, n-am avut timp să vizităm prea mult însă e plin de istorie.
Scottish Highlands[image source: Wikipedia]

Fort George

Este o cetate din secolul al XVIII-lea, o bază militră încă activă, e foarte interesant să vezi militari, for real, plimbându-se cu armele pe lângă tine.

De sus se vede cam așa:

[image source: www.visitscotland.com]

Fort George

Fort George

Ce e și mai interesant aici e că din locul ăsta poți vedea delfini daca ești norocos.

Fort George

Seascale

La întoarcere, în drumul spre casă, am dormit o noapte în Seascale. E foarte fain locul ăsta, undeva în nord-vestul Angliei, lângă Lake District National Park. Ne-am luat hotelul lâgă mare (Irish Sea) iar vederea din cameră a fost superbă!

Seascale room view

Seascale

2 Replies to “Scoția (III) – Scotland Highlands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *