De ce îmi place tenisul?

Ca să fiu sinceră nici eu nu știu exact cum m-a prins tenisul însă totul a început pe vremea când era Sorana Cîrstea în Top 20 și tot cam pe atunci am citit cartea autobiografica a lui Andre Agassi. Habar n-aveam cine e și nici nu știu cum am ajuns să o citesc, important e că mi-a captat atenția și că îmi place tenisul atât să îl privesc cât să îl și joc (mediocru, destul de mediocru joc).

[source: Amazon]

Încerc să urmăresc toate turneele importante. Dacă se joacă în Asia sau Australia, cum a fost de exemplu Australian Open, ori stau până noaptea târziu ori mă trezesc la o oră anume și mă uit mai ales dacă nu am servicu a doua zi. Sunt puțin nebună, știu, eu v-am zis și cu jocurile cum stă treaba la mine.

Le urmăresc pe toate fetele noastre, în ultima vreme îmi place Ana Bogdan, mă bucur foarte mult pentru Mihaela Buzărnescu pentru tot ce a realizat în ultimul an – de undeva de pe locul 500 e deja în Top 40. Sorana e și ea înapoi acolo unde a fost acum câțiva ani și probabil că v-a urca și mai mult iar Begu și Niculescu joacă stiluri total diferite și  fac o echipa foarte bună la dublu.

DAR, trebuie să recunosc, o admir enorm pe Simona și stau mereu cu sufletul la gură atunci când joacă. Mie mi se pare impresionant ce a realizat fata asta până acum, admir foarte tare felul în care muncește, seriozitatea, ambiția și puterea pe care o are. Da, pentru mine este un model!


[source: www.womenstennisblog.com]

Mă bucur extrem de mult că sunt contemporană cu marii jucători ai tenisului, cu Federer care se pare că e din nou numărul 1 ATP și cel mai învârstă număr unu mondial (după ce fusese Agassi înainte), cu Nadal, cu Serena și Venus Williams. A fost un moment special anul trecut la Australian Open când Federer și Nadal au jucat finala la băieți iar Serena și Venus la fete.

Oamenii ăștia sunt un exemplu pentru toată lumea, nu doar pentru sportivi. Faptul că ei încă mai muncesc la vârsta pe care o au la fel sau chiar mai mult decât la începuturile lor mie mi se pare incredibil. Ei încă își mai îmbunătățesc lovituri, serviciu și revin după accidentări ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Urmăresc cu plăcere și alți jucători / jucătoare, îmi place Garbiñe Muguruza, Petra Kvitova care tocmai a câștigat turneul de la Doha și care este o altă mare luptătoare – a făcut tot posibilul să revină în tenis după ce a fost atacată de o persoană care a tăiat-o la mâna stângă, ea fiind stângace (coincidență oare?).

La băieți îi mai urmăresc pe Marin Cilic și pe Grigor Dimitrov care nu știu cum ajung mereu în finale cu Federer.

Aș putea vorbi multe despre tenis însă mă opresc aici și abia aștept să se facă vremea mai frumoasă să ies pe teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *