O zi în Cardiff

Cardiff

Cardiff este capitala Wales-ului (Țara Galilor), este un oraș-port și al unsprezecelea oraș mare al Regatului Unit.

Dacă tot ziceam eu în postările trecute că în Anglia plouă mult păi stai să vezi în Wales cum e! Toată ziulica a plouat fără oprire. Și nu doar atât, a mai fost și frig de îmi tăia fața. Abia am reușit să fac câteva poze.

Dar ca să termin cu văicăreala, trebuie să mărturisesc că eu nu știam că acolo se vorbește altă limbă (me so dumb). Țara Galilor este de fapt o țară bilingvă, engleza și galeza având un statut ega însă limba galeză este un element important al culturii galeze.

Pierhead Building

Clădirea Pierhead face parte din patrimoniul Adunării Naționale din Țara Galilor, care include și Adunarea Welsh și Ty Hywel.  Aici este și muzeul de istorie din Welsh.

Ceasul de pe clădire este neoficial cunoscut sub numele de “Baby Big Ben” sau “Big Ben of Wales”.
Pierhead Building

Wales Millennium Centre

Wales Millennium Center este un centru de artă situat în zona Cardiff Bay. Acesta cuprinde un teatru mare și două săli mici cu magazine, baruri și restaurante. Aici poți vedea orchestra națională, opere de operă, dans, teatru și literatură.

Wales Millennium Centre

În perioada în care am fost noi a fost și o expoziție de animale făcute din bucăți de lego (the great brick safari sau ceva de genul).

Cardiff expo 1 Cardiff expo 2
 cardiff expo 3  cardiff vacuta

N-aveam cum sa ratez văcuța cu ‘I’m too old to be sat on’ 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *