Îngrijirea naturală a tenului

Ca orice fată, am învățat de la mama și de la bunica mici trucuri de îngrijire naturală a tenului. Bunica își făcea mereu măști cu tot felul de ingrediente de prin casă: gălbenuș de ou, miere, lapte, folosea castraveții pentru ochi și îmi mai băgam și eu uneori nasul în măștile lor.

De la mama știu de laptele demachiant Doina. Cine nu a folosit cel puțin o dată în viața asta acest produs? Cine? N-ai cum să nu fi auzit cel puțin.

Îngrijirea tenului este super, mega, extra importantă de aceea încerc în fiecare zi să respect toți pașii de îngrijire a tenului meu. Chiar dacă uneori sunt foarte obosită de la serviciu nu o să adorm niciodată fară să-mi curăț și să îmi hidratez tenul.

Am fost foarte bucuroasă când am aflat că cei de la Farmec au creat noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, un ingredient local unic, care are efecte terapeutice extrem de valoroase în medicina alternativă și în cosmetică.

Gama Aslavital Mineralactiv conține 15 produse cu numeroase beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală.

Pe mine m-au convins deoarece pe lângă complexul argilă-cobiodefender EMR, produsele conțin multe alte principii active printre care:

  • Vitamina A, vitamina antirid
  • Vitamina E, antioxidant natural
  • Complex de ulei de orez și acid ferulic, efect anti-age, reducere ridurile și liniile fine
  • Ulei natural de Calendula (gălbenele), asigură o bună emoliere, crează senzația de catifelare
  • Ulei natural de Squalane, menține nivelul de hidratare
  • Ulei natural de Unt de Sheea, restaurează bariera hidro-lipidică protectoare a pielii
  • Ulei natural de Avocado, efect anti-îmbătrânire

Acestea pot fi folosite atat de persoane tinere cu varste peste 25 de ani cat si de doamne mai invarsta. Tot ce trebuie sa faci este sa iti gasesti produsele potrivite pentru tipul tau de ten. Gama Aslavital Mineralactiv se adresează, în principal, tenului sensibil fiind produse hipoalergenice, fără parabeni, cu Argilă 100% naturală și Cobiodefender EMR.

Factorii externi, cum ar fi radiațiile UV, poluare urbană sau poluare electronică, nu țin cont de vârstă așa că, mai jos, sunt câțiva pași ai ritualului meu de îngrijire și protecție:

1. Curățare

Mai întâi îmi curăț tenul cu apa micelară cu Argilă care îmi lasă pielea perfect curată, gata pentru următorul pas.

2. Detoxifiere

Pentru detoxifiere, folosesc pudra de argilă pe care o combin cu ingrediente naturale, unele știute de la bunica, altele descoperite mai târziu: miere, lapte și ulei de măsline. Aplic această mască pe față, o las să acționeze 10-15 minute și apoi o îndepărtezi cu apă călduță.

3. Hidratarea intensă a pielii

Având tenul uscat și ușor sensibil folosesc fiolele hidratante detox care au un efect intens de hidratare și îmbunătățesc elasticitatea pielii. Eu aplic serul seara pe față, pe gât și decolteu.

4. Îngrijirea zonei ochilor

Pentru zona ochilor folosesc elixirul antirid și antipoluare care, împreună cu Vitamina E și Acidul ferulic, previne procesele de îmbătrânire cutanată datorate radicalilor liberi

5. Protecție și hidratare

Ca ultim pas folosesc produsul meu preferat, crema hidratantă antipoluare care îmi lasă pielea catifelată și în plus are și SPF10 și nu mai trebuie să folosesc o altă cremă cu factor de protecție solară.

Farmec Aslavital Mineralactiv

Gama Aslavital Mineralactiv este disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țară.

Articol scris cu drag pentru Superblog 2018, proba celor de la Farmec.

Photo credits: Farmec.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *