Fapte bune tot timpul anului, nu doar de Sarbatori

fapte bune

Acum, uitându-mă înapoi, nu știu câte fapte bune am facut eu în cei aproape treizeci de ani însă nu m-am dat înapoi niciodata de a mă alătura și a ajuta atât cât am putut o campanie caritabilă sau o asociație care ajută oameni sau proiecte.

Știu că am alergat pentru a strânge kilometri, am gătit sau am făcut felicitări de Crăciun. Toate lucrurile astea le-am făcut cu tot dragul și am fost bucuroasă că poate cuiva, undeva, i-am adus un zâmbet pe buze.

Locuind în Anglia, am participat și aici ca voluntar  de câteva ori. Se organizează diverse  fundraising events în cadrul companiilor, comunităților locale sau chiar în pub-uri.

De exemplu, fiecare aduce de acasă dulciuri făcute de el sau nu, sucuri sau alte ronțăieli și stăm de vorba, glumim, socializăm și fiecare donează atât cât poate pentru a strânge fonduri pentru o anumită cauză.

Altădată, un grup de fete au făcut clătite cu diferite umpluturi și la fel, fiecare clătită costă o anumită sumă care mai apoi era donată. Au dormit o noapte întreagă în corturi, deși, așa cum am povestit de mai multe ori, aici plouă și plouă mult și des.

În decembrie vom organiza Christmas Jumper Day, adică toată lumea poartă pulovere cu și despre Crăciun și la fel, se gătește, fiecare aduce de acasă ce poate și banii care se strâng, merg în general la familiile nevoiașe.

Abia acum am auzit de Bursa Binelui și mă bucur foarte tare că există o astfel de platformă unde poți face donații online fără comision dedicată ONG-urilor din România.

Bursa Binelui este o platformă de crowdfunding susținută de BCR, unde organizațiile non-profit, neguvernamentale, apolitice își pot crea un profil pe BursaBinelui.ro și pot înregistra proiecte prin care să își prezinte activitatea, iar persoanele fizice să doneze pentru susținerea proiectelor.

Ceea ce este cel mai important din punctul meu de vedere este că platforma permite donațiile fără comisoane, adică fiecare bănuț donat de tine va merge fix acolo unde ai vrut tu să ajungă. Poți participa cu sume mici (5, 10 lei),  iar toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

To pe Bursa Binelui se desfășoară un campionat, Campionatul de Bine care este o competiție pentru atragerea donațiilor individuale, adresată ONG-urilor din România, ce urmărește să transforme organizațiile în proprii fundraiseri.

Pe Bursa Binelui profitul se măsoară în recunoștință și recunoaștere, așa că fie că ești organizator, donator, voluntar sau suporter, poți urmări tranzacțiile faptelor bune ale jucătorilor de pe Bursa Binelui prin Indicele de Fapte Bune (IFB:RO).

Dacă ai văzut deja lista cu proiecte și vrei să susții o cauză, o dată cu acțiune de voluntariat devoii Voluntar pe Bursa Binelui iar o dată cu prima donație devii Investitor Începător.

Eu mi-am ales deja un proiect, nu o să-ți spun care sau cât am donat dar o poți face și tu pentru cauza care ți-a ajuns câtuși de puțin la inimă, fie că e pentru educație, pentru cultură, pentru sănătate sau pentru sport.

Articol scris cu drag pentru Superblog 2018.

Photos: Bursa Binelui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *