Bruges, cel mai frumos oraș din Belgia

Bruges

Bruges este un oraș mic și colorat din nord-vestul Belgiei. Nu cred că ai nevoie de mai mult de două zile pentru a vizita toate muzeele și locurile frumoase de aici. Ia-ți doar niște pantofi confortabili și începe să explorezi orașul cu ciocolată 🙂

Grote Markt

Grote Markt, numita si Burg, este o piață așezată fix în inima centrului vechi al orașului. Aici găsești multe restaurante și cafenele.

Centrul istoric al Bruges-ului face parte din patrimoniul UNESCO, fiind păstrate nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a țărilor de jos.

Grote Markt Bruges

Belfort van Brugge

Chiar în piață se găsește și turnul Belfort (the Belfry), care este și simbolul Brugeului. Carillonul de la Belfort van Brugge are 47 de clopote care sunt activate manual.

Belfort van Brugge

Are 83m înălțime și 366 de trepte. Da, le-am urcat pe toate! Nu e cel mai plăcut lucru pentru că scările sunt foarte stramte și trebuie să ai foarte mare grijă mai ales atunci când cobori. Însă merită pe deplin view-ul de acolo de sus.

Bruges top view

Canalele din Bruges

Orașul este cunoscut și sub numele de Veneția Nordului. Te poți plimbă cu bărcuța pe canalele Brugeului și poți admira clădirile superbe. In poza de mai jos poți vedea Muzeul Groeninge care detine cea mai importanta colectie de arta din Bruges.

Bruges canals

Bruges-canals

Morile de vant

Eu abia așteptăm să ajung aici, este la 15 min de centrul orașului, un loc numai bun pentru relaxare.

În trecut, Belgia era cunoscută pentru morile de vânt. Se pare că aici au fost nu mai puțîn de 23 de morți de vânt. Acestea făceau parte din zidurile orașului de la sfârșitul secolului al XIII-lea. Acum, mai sunt doar patru mori rămase între Dampoort și Kruispoort.

Bruges windmill

Cam asta a fost pentru mine prima zi in Bruges, revin cu povesti despre muzeele de ciocolata, bere si cartofi prajiti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *