Ciocolata, cartofi si bere. Intr-un cuvant, Bruges!

Azi, voi continua scurta mea experiență în câteva muzee din Bruges.

Povesteam în primul meu articol despre Bruges că am urcat cele 366 de trepte ale turnului Belfort (the Belfry). Cum credeți? Păi după o bere de-a belgienilor te cațeri direct nici nu-ți mai trebuie scări.

La muzeul de bere găsești jdemii de cutii și sticle de bere de toate felurile din toate colțurile lumii, povești despre cum se face berea, din ce, cine și cum a descoperit-o.

Tot aici poți afla cu ce mâncăruri poți asocia berea dar și răspunsul la întrebarea: e un mit sau nu faptul că berea îngrașă? Voi ce credeți?

Bruges beer museum

Și cum totul se leagă de turnul ala din centru, după ce am coborât de acolo (scosesem și berea din sânge după toate treptele alea) aveam nevoie de o recompensă așa că, ce-am fi putut alege mai bine decât muzeul de ciocolată?

La intrare te întâmpină un ou gigant făcut din ciocolată (pe care nu ai voie să pui mâna), pe scări o bucată mare de ciocolată și e inevitabil să nu ți se facă poftă. Noroc că la etajele unu și doi sunt câteva tuburi (nu știu exact cu să le zic) cu FREE CHOCLATE! Poți mânca cât poți – ai grijă să nu ți se facă rău :))

Fie că îți place ciocolata cu lapte, ciocolata neagră cu multă cacao sau cea albă găsești găsești locuri din astea cu all you can eat și îți satisfaci toate poftele. E bună rău!

După atâta ciocolată nu-ți mai arde de vizitat, crede-mă! Dar n-aveam cum să nu trecem și pe la muzeul cartofilor prăjiți să mai tăiem din dulceață.

Aici, la fel, găsești foarte multe informații despre cartof: zonele în care au fost prima dată descoperiți, cum se gătea, cum s-au răspândit în toată lumea, etc.

La un etaj mai sus găsești bucătării în miniatură, friteuze, și muuuulte ustensile cu care poți găti cartofii. La ieșirea din muzeu îți poți comanda o porție de cartofi prăjiți CORECT gătită – mai întâi, cartofii se pun la prăjit într-o baie de ulei iar când sunt jumătate gătiți se mută intr-un alt recipient cu ulei pentru a fi gătiți în continuare.

Bruges e un orășel cu foarte multe locuri de văzut, vizitat și încercat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *