Cum ar arăta lumea de azi fără anunțuri de mică publicitate?

Cât de greu poate fi să îți imaginezi și să descrii o lume fără reclame? Se pare că e destul de dificil să elimini complet publicitatea, deoarece pe lângă numeroasele aspecte negative există și aspecte pozitive.

Lumea fără publicitate pur și simplu nu poate exista. Chiar dacă unele tipuri de anunțuri sunt foarte enervante și nu ne plac, totuși, o mare parte din reclame sunt utile și ne ajută să economisim timp. Ne furnizează informații esențiale pe care nu trebuie să le mai căutăm pe cont propriu.

Dacă ai nevoie să îți cauți o nouă chirie sau mai mult decât atât, sa îți cumperi o casă, nu e nevoie să cauți la toate agențiile posibile și să pierzi foarte mult timp, pur și simplu găsești ce îți place în anunțurile publicitare si abia apoi te poți duce să te și convingi cu ochii tăi.

Unul dintre motivele pentru care publicitatea a fost inventata, a fost nevoia de a informa oamenii și de a ne simplificat viața într-un fel. Trăiesc în Anglia de ceva vreme însă sunt curioasă și uneori simt nevoia să citesc știri și articole din România.

Cum ar fi lumea fara publicitate? Păi hai să vedem!

  1. Publicitatea, la tv, la radio, în ziar sau pliante, creează oportunități pentru noi, cumpărătorii, de a compara și a căuta cea mai bună alternativă atunci când ne alegem produsele. Așa că fără publicitate n-am prea avea de unde alege, probabil toate produsele ar avea același ambalaj. Boring…
  2. Publicitatea este o parte importantă pentru companii/afaceri deoarece le ajută să se distingă de concurenții lor.
  3. Nu ar mai există un număr destul de mare de joburi. Orice companie are angajați care sunt responsabili cu publicitatea. În afară de vânzători / comercianți și antreprenorii care folosesc în principal marketingul și publicitatea pentru a mări vânzările unui anumit produs, există și alții care trăiesc direct din publicitate. Creatorii de campanii, copywriteri sau directori de artă, vor dispărea complet, milioane de oameni nu ar avea nimic de făcut și creativitatea ar fi foarte limitată.
  4. În trecut, atunci când oamenii aveau nevoie să facă schimb sau să vândă bunuri, singura modalitate de a face publicitate produsului lor era să folosească calea orală, adică din gură în gură. A fost și este încă cea mai ușoară și mai ieftină formă de publicitate pe care o companie o poate utiliza. Dacă vrem să interzicem toate reclamele, publicitatea transmisă de la om la om ar supraviețui, pentru că nu se poate interzice și în plus atunci când ne place ceva, recomandăm și altora.
  5. Anunțurile informează, conving și manipulează de cele mai multe ori. De câte ori nu ni s-a întâmplat să cumpărăm un produs deși nu aveam nevoie? De câte ori am cumpărat ceva din impuls? Oamenilor le place libertatea de a decide singuri, în timp ce companiile preferă să crească cât mai mult vânzările. Prin urmare, într-o lume fără publicitate, unele companii s-ar lupta să supraviețuiască pe piață, iar oamenii s-ar simți mulțumiți că nimeni nu îi împinge să cumpere ceva ce nu doresc să cumpere.
  6. Mass-media se află în spatele publicității așa cum o știm cu toții. O întâlnim peste tot, în timp ce citim ziare, în timp ce vizionăm filme sau ascultăm la radio. Toate acestea sunt însoțite de o publicitate uneori foarte exagerată, încât anunțurile se repetă la câteva minute. Fără toate aceste reclame probabil am aveam mult mai mult timp pentru alte lucruri iar filmele sau programele noastre preferate ar începe întotdeauna la timp și am putea să ne bucurăm de vizionarea lor fără întreruperi. Cu toate acestea, fără banii din publicitate, ar fi dificilă finanțarea acestor programe sau cumpărarea drepturilor de film.
  7. Anunțurile umplu majoritatea spațiului ziarului, dacă acestea nu ar exista, ziarele, cred eu, vor înceta să mai existe. În zilele noastre, ziarele trăiesc din publicitate.
  8. Acum, internetul este un mediu în care oamenii nu trebuie să plătească pentru conținut. Cu toate acestea, dacă am fi interzis publicitatea care finanțează conținutul digital, fiecare persoană ar fi obligată să plătească pentru orice citește sau vizionează pe internet.
  9. Dacă nu ar există publicitatea, companiile nu s-ar putea extinde pe piețele internaționale decât dacă ar cheltui foarte mult. Multe companii care sunt acum globale ar funcționa doar la nivel local.

În concluzie, există atât de multe motive care ne fac să percepem publicitatea că fiind utilă, sectorul publicitar creează multe locuri de muncă, contribuie la economia mondială, asigură existența ziarelor și a televizoarelor, ne ajută să facem distincția între firme cu aceleași tipuri de produse.

Photo credits: www.pexels.com

Acest articol a fost scris cu drag pentru Superblog 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *