Ce jocuri ne mai fac noptile albe?

Aproape în fiecare weekend eu cu ai mei câțiva prieteni ne strângem ba la unu, ba la altu, ne luăm ceva rontaieli și de băut și ne jucăm. Nu există joc la care să nu ne certăm oarecum sau să nu avem păreri diferite. Nu degeaba se zice că anumite board gameuri strică prietenii. Bine, la noi nu le strică de tot că weekendul următor ajungem în aceeași situație.

Ne-am plictisit cumva de vechiul rummy, am trecut la Activity însă ne-am jucat de atâtea ori că am învățat cuvintele și le ghicim foarte repede.

Așa cum povesteam și într-o postare mai veche, Catanul m-a ținut trează muuulte nopți atât online cât și offline.

Avem nevoie de noi provocări și am descoperit jocurile de la oxygame. Au o gamă foarte largă de jocuri de societate / board games, jocuri de logică, puzzle-uri şi multe altele. Atât de multe că e greu să te decizi pe care să îl cumperi așa că am cumpărat două.

Primul, Port Royal la care am cumpărat și Extensia Port Royal: Doar încă un contract mi se pare foarte tare! De ce? Păi cu extensia te poți juca și singur dacă ai chef iar jocul de baza poate fi jucat de 2 până la 5 jucători și durează cam 40 de minute. Jocul conține 120 de cărți din care 60 cărți de personaje, 50 de nave de culori diferite, 6 expediții și 4 majorări de taxe.

Fiecare carte are pe spate câte un bănuț – cu care jucătorii câștigă și/sau plătesc pe parcursul jocului – și diferite elemente pe partea din față.

În momentul în care ai strâns bani, poți angaja diverse personaje care să te ajute cu abilitățile lor în strângerea punctelor. Jocul se termină atunci când cineva acumulează 12 puncte.

Cel de-al doilea joc cumpărat este Ligretto, la care trebuie să fii foarte rapid. Pe scurt, trebuie să scapi cât mai repede de teancul tău de cărți.

Toate cărţile de pe mesea vor fi separate după culoarea lor de pe verso iar jucătorul primeşte pentru fiecare carte
pe care a reuşit să o depună în mijlocul mesei câte un punct. Pentru fiecare carte care se mai află în teancul lui
de Ligretto, jucătorul primeşte 2 puncte de penalizare. Cărţile din rând şi cele din mână nu se calculează.

Jocul se termină atunci când cineva reuşeşte să-şi depună ultima carte din teancul de Ligretto, strigă ‘Ligretto!’.

În general atunci când mă uit la un serial sau vreo emisiune trebuie să fac ceva cu mâinile și atunci îmi mai omor creierii cu cubul Rubik. N-am reușit niciodată să îl fac complet. Niciodată! Și nici nu vreau să mă uit la alții sau la instrucțiuni că atunci ce farmec ar mai avea? Probabil o să îmi mai trebuiască încă o viață să rezolv și eu toate fetele dar nu mă las!

Acest articol a fost scris cu drag pentru Superblog 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *