magNETismul unei zile cu aromă de cafea

cafea

Fie că plouă sau ninge, fie că e soare și frumos, primul lucru care îmi vine în minte este o ceașcă de cafea. Fie că mă simt bine sau mai puțin bine, tot ce am nevoie este o cană de cafea proaspăt preparată. În fiecare dimineață am o ceață pe ochi până când nu am o ceașcă cu cafea caldă în mâna.

Pot spune fără nici un fel de ascunziș că sunt dependență de această băutură cu cafeină. Nu există dimineață fără cafea și cred că cel mai mult îmi place mirosul, de fiecare dată când îl simt, mă trezesc mai repede.

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Unii susțin că este cel mai consumat lichid din lume, exceptând apă.

Eu am început să beau cafea cu mama și bunica deși mie îmi puneau foarte puțin în ceșcuță, ziceau că nu prea am voie. Îmi amintesc că a făcut mama una la un revelion și am băut și eu o ceașcă întreagă. M-au luat toate palpitațiile și agitatiile lumii, n-am dormit până la 5 dimineață.

Ele o preparau la ibric și așa am continuat și eu pentru o perioada. Apoi mi-am luat un filtru amarat pe care l-am băgat sub jetul de apă să îl spăl bine și aia a fost! Apoi am cumpărat unul mai drăguț care făcea un super latte da și pe ăla l-am stricat. Don’t ask how!

Acum câteva luni i-am vizitat pe nașii noștri și am descoperit cel mai mișto aparat de cafea. Din ăla cum vezi în coffee shopuri. Am zis că îi scump, nu dau eu atâția bani însă, după o săptămâna de băut cafea la aparatul ăsta, n-am mai stat pe gânduri. M-am apucat să caut pe net și am dat de un magazin online, magNET.ro ii zice. Au o gama variată de produse premium, fiind unici importatori în România. Pe site poți găși, de la aspiratoare, fiare de călcat la storcătoare, blendere, espressoare și multe alte accesorii.

Numa’ bine că aveau și promoții la espressoare. Da’ pe care să îl iau că mai toate arată bine și probabil fac cafea bună. Am citit, m-am documentat, am ales, m-am sucit și în final am decis să fie Philips EP5310/10.

Espressor-ul asta e o minune cafeiasca 🙂 Toate băuturile, inclusiv espresso, cafea și americano, pot fi personalizate ca intensitate, temperatura și volum. Adică îți poți face cafeaua după propriul gust. Dacă ești mai pe ‘lungă’, poți scădea intensitatea cafelei. Dacă ești pe ‘strog’ îți poți face una din aia de-ți face inima 13-14. Oricum ar fi, e foarte bună și aromată! Și să nu mai spun că are și o funcție MEMO care ține minte cum ți-ai ajustat cafeaua și o va face la fel data viitoare. Smart!

Cafeaua este măcinată proaspăt cu ajutorul râșnițelor ceramice iar funcţia Aromă Seal protejează boabele de cafea şi se asigură că îşi păstrează aromă iniţială în timp, reducând totodată zgomotul râşniţei.

Aparatul este prevăzut cu un sistem clasic de spumare a laptelui care generează abur, permiţându-ţi să pregăteşți uşor o spumă de lapte fină şi cremoasă pentru băutură dorită. Toate au un gust și o textura foarte bună, durează puțin până se învață spumarea laptelui dacă nu ești profesionist, dar după câteva încercări se poate obține și spumă “tare”. Un alt lucru fain e că poți face două cafele în același timp, nu trebuie să aștepți să le prepare pe rând.

Temperatura cafelei este perfectă! Umplerea cu apă și cafea este foarte ușor de realizat datorită poziționării tavitelor în partea superioară a aparatului. Display-ul este extrem de intuitiv așa că oricine poate deveni expert după prima folosire.

Asa că it’s an yes for me! 🙂

Acest articol a fost scris cu drag pentru Superblog 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *