4 cărți pe care le-am citit în ultima vreme.

Eu n-am mai citit o carte întreagă de mult timp. Prea mult timp aș putea spune. De ce zic o carte întreagă? Pentru că eu de citit m-am mai apucat dar de terminat n-am mai terminat (that’s what she said!).

Așă că pentru mine e mare lucru că am citit 4 cărți într-o lună jumătate. Așa că vi le recomand și vouă.

Bastarda Istambulului, scrisă de Elif Shafak, nu este cartea unei singure povești. E povestea unei lumi orientale cu exotismul și tradiționalismul ei și a unei lumi occidentale cu pragmatismul și independența sa. Poveștile lui Armanoush și ale Asyiei m-au prins, descrierea meselor pline cu tot felul de mâncăruri îmi făceau foame instant iar descrierea orașului Istambul m-a făcut să îl pun pe primele locuri în lista mea de călătorii.

Iubita locotenentului francez, scrisă de John Fowles descrie povestea de iubire a doi protagonisti din perioada victoriană. Pe foarte scurt este o carte despre alegeri, atât ale personajelor cât și ale autorului.

Femeia la treizeci de ani, Honoré de Balzac ne spune povestea vieții lui Julie d’Aiglemont, o femeie frumoasă din înalta societate pariziană.  Uneori pasională, alteori palind în fata esecului, viașa lui Julie d’Aiglemont se schimbă dupa iubirile care o framîntă, fie ele venite din partea unui tată posesiv, a unui protejat al lui Napoleon, glorios, ănsa fara merite, ori a unui nobil englez care-i salvează viața, dar pe care dragostea față de frumoasa femeie îl duce la moarte.

Și ultima, e o carte în engleză, se numește After you left scrisă de Carol Mason. Pe asta am citit-o pe kindle, eu una din alea cinci cărți începute pe kindle. E destul de ușor de citit și chiar mi-a plăcut.

Proaspătul soț a lui Alice, Justin, o părăsește în luna de miere lăsând-o cu cu foarte multe întrebări. Ea își dă seama că poate avea ceva de-a face cu un apel telefonic pe care l-a primit cu o zi înainte de nunta lor. Între timp se întâlnește cu Evelyn la galeria de artă unde lucrează și se implică în povestea ei înflăcărată – una care are unele legături cu propria sa viață. E o poveste interesantă despre dragostea pierdută, regrete și a doua șansă.

One Reply to “4 cărți pe care le-am citit în ultima vreme.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *