Mie mi-a plăcut mereu să citesc însă, când eram mică ai mei n-aveau prea mulți bani să-mi cumpere mie cărți așa că citeam ce împrumutam de la colegi sau de la bibliotecă. Apoi, la liceu și la facultate m-am lăsat de ‘sportul’ ăsta. În primul rând, profa de română nu ne prea insufla dragostea pentru cărți, mai tare mă făcea să nu-mi placă. Bine, nici perioada adolescenței nu prea ajută, atunci ai orice altceva în cap. Dar, acum că mă gândesc mai bine, atunci ar fi trebuit să fi citit cel mai mult. Nah, gândul de pe urmă…
Mai târziu, cand lucram în București, făceam naveta până la serviciu (în jur de o oră dus, o oră întors) și mă cam plictiseam ce-i drept. Așa că am început să-mi iau câte o carte cu mine. Să știi că nu întâmplător am zis mai sus ‘sportul’. Chiar e! Dacă nu ai creierul antrenat cât de cât e destul de greu să termini o carte. Dar, din fericire m-a prins și uneori, în tramvai sau metrou, chiar ratam câte o stație cu ochii în carte.
De atunci am continuat să citesc dar timpul nu-mi permitea așa că citeam destul de puțin. Când a început pandemia mi-am dat seama că am foarte mult timp liber și asta am făcut. Am citit. Și mă bucur mult.
Acum, locuind în Anglia e mai greuț să fac rost de cărți în limba română dar de fiecare dată când vin acasă îmi refac stocul de cărți. Ultima dată mi-am luat de la Editura NICULESCU cărțile lui Khaled Hosseini.

Toată lumea spune lucruri foarte bune despre aceste cărți. Până acum am citit doar ‘Splendida cetate a celor o mie de sori’, o ficțiune istorică despre care nu am destule cuvinte să povestesc, atât de mult mi-a plăcut. Pe scurt, Mariam are doar cincisprezece ani când este trimisă la Kabul să se căsătorească cu Rasheed. Aproape două decenii mai târziu, între Mariam și o adolescentă pe nume Laila, se dezvoltă o prietenie la fel de puternică ca și legăturile dintre mamă și fiică. Când talibanii preiau controlul, viața devine o luptă disperată împotriva foametei, brutalității și fricii. Cu toate acestea, dragostea poate determina o persoană să acționeze în moduri neașteptate și o poate determina să depășească cele mai grele obstacole.
În caz că v-am convins și vă interesează, puteți găsi cartea și în format e-book sau audiobook, formate cu care eu nu am fost foarte ‘prietenă’ până acum câțiva ani. La fel ca tuturor cititorilor îmi plăcea cartea în format fizic, să-i simt mirosul, să pot întoarce paginile. Însă am descoperit ca e la fel de ok să citesc și de pe Kindle, de pe tableta sau orice alt device. Mai mult decât atât, atunci când nu am suficient timp de citit, când fac curățenie sau când mă plimb îmi pun în căști o carte și o ascult.
Dacă nu sunteți neapărat cititori de ficțiune, pe siteul https://www.niculescu.ro/ puteți găsi de la cărți de dezvoltare personală la ghiduri turistice sau cărți pentru copii.
Eu mi-am mai pus câteva în coșul de cumpărături, nu că n-aș avea destule necitite, dar vreau să profit la maxim de reducerile de Black Friday.
One Reply to “Cărți pentru toată lumea și în toate formatele”